Monday, September 19, 2011

Amaran Dayana untuk Ashraf

Pengantin baru, isteri kepada pelakon Ashraf Muslim, Noor Dayana Lokman atau Dayana memberitahu media yang dia sememangnya sudah bersedia dari awal untuk menerima seorang artis dalam kehidupan berumah tangga. Jelas pelajar jurusan perubatan ini, sebaik sahaja mereka mengambil keputusan untuk bertunang, dia telah pun memikirkan perkara itu dan sanggup menghadapi cabaran akan datang.

“Sebagai seorang isteri, saya faham dengan status Ashraf. Sebagai seorang pelakon sudah pasti ada peminat yang akan menegur atau ingin mengambil gambar dengannya apabila kami berjalan bersama nanti. Selagi Ashraf menjaga batas-batasnya, saya tidak ada masalah. Tetapi, jika dia melebihi batas, siaplah dia!” ujar Dayana yang ditemui  ketika majlis resepsi pasangan ini Sabtu lalu.

Dalam masa yang sama, Dayana juga mengakui dia dan Ashraf sebenarnya masih dalam peringkat saling mengenali di antara satu sama lain. Ini kerana walaupun mereka sudah berkenalan hampir dua tahun sebelum berkahwin, tetapi mereka tidak bercinta seperti pasangan lain.


“Kami ini boleh dikatakan bercinta selepas kahwin. Jadi, saya masih dalam proses berkenalan dengan Ashraf dan juga keluarganya. Begitu juga dengan Ashraf. Walaupun begitu, saya mengharapkan perkahwinan kami ini akan kekal sepanjang hayat,” ulas Dayana lagi.

Pasangan ini mengikat tali pertunangan pada 23 April lalu setelah sering menghabiskan masa bersama di Pusat Perubatan Islam Al-Hidayah yang diusahakan oleh ayah Dayana bersama Ashraf. Pada majlis pertunangan tempoh hari, Ashraf akan memberitahu yang dia mengambil keputusan untuk bertunang dan berkahwin dengan Dayana bagi mengelak daripada menjadi buah mulut orang di sekeliling.

Setelah mendapat restu kedua-dua belah keluarga, Ashraf dan Dayana akhirnya dijabkabulkan di hadapan Kaabah, Tanah Suci Mekah pada 1 Syawal tempoh hari. Majlis akad nikah itu hanya disertai oleh beberapa wakil pihak lelaki dan perempuan.

No comments:

Post a Comment