Thursday, July 18, 2013

Video komen dari bapa Dayana

25 comments:

  1. x suka Ashraf Muslim..hipokrit!

    ReplyDelete
  2. Hmm ade hikmah disebalik kejadian..percaya qada' dan qadar..mungkin Allah sedang mnguji hamba2Nya...percaya pada takdir Allah...kita HANYA mampu merancng..tapi ALLAh yang mnentukan...wAllahua'lam...

    ReplyDelete
  3. Aku tak kesah lah dia nak berpoligami. Tp cara dia .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong...berkat ka perkahwinan yg bersulam penipuan dan kesakitan org laen...?

      Delete
  4. Yg menjadi pelik tu apasal mcm kelam kabut jer... napa x tunggu keputusan mahkamah.. napa mesti kawin kat siam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nielah namanya "belum duduk dah berlunjur".. Gelojoh ntah apa yang nak dikejarnya, sampai tak nyempat-nyempat... Kan kalau tergesa-gesa tu sifat kesyaitanan.. Sebab diorang nikah tu sebelum ramadan kan? So syaitan tak terbelenggu lagi.. Nanti dah masuk ramadan, potong stim la plak.. Nak kena tunggu lepas raya.. iskk, strategi paling bangang tak pernah aku jumpa diorang buat nie..

      Delete
  5. Ashraf ni mcm pijak semut x mati... plz la kalo nak berpoligami ikut mcm nabi sepenuhnya jgn ikut separuh jer.. rasullulah kawin xde sembunyi2 kalo btl nak zuriat buat la pemeriksaan tgk siapa yg ada masalah kalo btl isteri yg bermasalah minta izin la dgn baik...kalo ikut cara yg baik mesti isteri terbuka hati..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pijak "anu" dia lagi best... Tak reti2 bersyukur, dah ada bini sorang pun tak sedar diri lagi... Nak gak tambah bini + tambah masalah... Kalu rasa "anu" tu power sangat, baiklah puasa sepanjang tahun (kecuali hari yg diharamkan berpuasa).. Ada gak pekdahnya...

      Delete
  6. Mesti lps ni tak laku perfume dia..especially kalau bwk si sakinah tuh..mesti org ludah kata busukk

    ReplyDelete
  7. Dalam hal ini paling respect pd Ustaz Azhar Idrus, agama ikut adat pun ikut, kan tak menyusahkan dan memalukan saper2. Si Sakinah ni x kesian ke kat mak bapak dia, x kisahlah nak jd no 2 ke buat lah elok2, ni x belum apa2 dah tunjuk perangai.... fikir sendiri....hah Asraf nak sgt perempuan ni tunggu le...setan kan dah blah bila dah nikah tunggu jer lah baru nampak tembelangnya...jgn tak terbela sudah. Asraf pun sama pendek akal. Esok2 no 3 &4 buat elok2. Sakinah masa tu ko jgn meroyan pulak. Pada Dayana jgn mengalah pertahan hak you, you tetap no 1.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isteri takda nombor k.
      Bawak2 lah beristigfar, kita tidak memiliki suami, bahkan tidak pernah memilika dia. Kerana suami itu milik Allah. Kita milik Allah, semuanya pinjaman. Tolonglah cakap mengguakan fikiran yang waras,

      Delete
    2. Oh ya ke isteri takde nombor?.. Abis tu yang Islam benarkan lelaki Islam yang cukup "syarat" untuk bernikah sehingga 4 orang perempuan, yang "4" tu bukan nombor ke?... Ko lagi cakap tak guna otak... Abis tu, Siti Khadijah isteri kepada junjungan kita Rasulullah SAW tu, selalunya orang nak quote sebagai isteri Rasulullah yang ke berapa?.. Memanglah makhluk tu hak Allah,. tapi ingat. Allah memang menjadikan kita "berpasang-pasangan" untuk saling kenal mengenali antara satu sama lain, untuk "berladang" dan membina keluarga yang bahagia... Abis tu, kalau ko punya konsep "kita tidak memiliki suami" tu, yang aku paham la kan, serupa mcm orang nikah batin.. Ko nie Syiah ke Ahli Sunnah Wal Jamaah?.. Kalau rasa tak pasti, jangan komen yang bukan2 kat sini.. Sesat lagi menyesatkan statement ko nie..

      Delete
  8. jadi kalau mahkamah tak izin...kami tak izin lah asraf muslim kahwin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab diorang (Ashraf dgn bini baru dia la tu..) dah bajet "tak lepas" punya kalau pi mahkamah.. Tu yang daring pegi nikah kat Thailand tu... Yang best lagi, boleh dia kelentong bini dan keluarga pak mertua dia kata nak pegi business trip? Tu yang pak mertua dia kecewa sangat tu.. Ashraf, Ashraf... Kenapa la singkatnya pikiran ko nie?

      Delete
  9. What you give, you get back... sooner or later... This world is fake and roller coaster... Allah SWT pay cash nowadays... Wait till your turn comes up bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. like u said, sooner or later sakinah will get what she gave. then sooner or later u will get what you deserve. because of your not-so-kind doa to Sakinah.

      what's wrong if we just pray the best for all of them? Ashraf and his wives???

      Delete
    2. Arghhh, biorla depa nak kawin ke, cerai ke, nak rujuk balik ke... Takkan merubah apa-apa pun dalam hidup kita,.. Harga barang tetap gak naik mencanak.. Nie semua salah "Anwar" la nie... heheheee....

      Delete
  10. Kesian kat Hj. Lokman... Sedih dia bila tengok menantu sendiri buat hal camnie...

    ReplyDelete
  11. Sebagai seorg pgamal prubatan islam, motivator...ashraf tidak sepattnya menipu dan mgecewakan isterinya dayana serta keluarga dayana,kerana sntiasa berdamping dgn alquran! Betapa hebatnya godaan "syaitan"...seorang "ustaz" pun boleh tumpas! Pd pndpt sy ashraf seorg yg tdk thu mghargai jasa isteri dan kluarga mertuanya, buat ashraf, lihatlah kmbali memori smasa pkahwinan PERTAMA anda d mekah, tegarnya anda menipu& memusnahkan harapan seorg isteri!!!

    ReplyDelete
  12. Ya Allah respect Dayana n ayah dia.sgt2 cool walau pn mcm2 jadi.kalau org lain xtau ape jadi dh pd si Ashraff tu.x memihak mana2 pihak tp kesian kt Dayana.nk kawen lebih blh tp pujuk la Dayana tu bkn cara ni.pape pn kita xtau ape berlaku pada dorang kn.kepada Dayana moga terus kuat

    ReplyDelete
  13. Saya kesal dgn sikap lelaki skrg. Utk pengetahuan org2 disini, suami sy telah melakukan perkara yg sama seperti ashraf. Pergi meninggalkan sy & anak2 dgn alasan business trip tetapi dia secara senyap bernikah lain. sy amat kesal. sy tk tahu ape salah sy.sekiranya ppuan itu lebih baik drpd sy,sy phm.tetapi mreka kenal ditempat hiburan & telah juga ditangkap khalwat. pedih hati ini hanya Allah sahaja yg tahu.kpd dayana,kuatkan semangat.sy masih berjuang & insya allah, smoga suatu hari nanti Allah akan memberi sinar buat org2 seperti kita. bersabarlah. mengadulah pd Allah sepuas puasnya.

    ReplyDelete
  14. TAHNIAH ASHRAF... walau apa pun anda telah mengutamakan diri anda sendiri, utamakan yang wajib.. perasaan sedih perasaan marah boleh timbul dan boleh hilang.. tapi dorongan nafsu harus di elakkan dan pilih jalan yg terbaik.. jika keinginan terlalu tinggi perkahwnan lah jalan yg terbaik... kita sama2 doakan.. jika ia milik kita ia akan kekal jika bukan milik kita ia akan hilang... percaya pada qada' dan qadar jika mmg dah tertulis si suami berkahwin dari 1, akan terjadi jua bagaimana dan di mana hanya Allah yg tahu.. itu ketentuan nya yang menggerakkan hati seseorang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lady yati,adakah anda juga isteri kedua yg telah dinikahkan di thailand?

      Delete
  15. Lady yati,adakah anda juga isteri ke2 yg dinikahkan di thailand?


    ReplyDelete